AsynjaArt

Att iakta och att uttrycka

Kontakt: Anna Edin   0703585363
asynjaart@gmail.com

På Trollska galleriet i Sundsvall lärde jag mig att iakta. Här satt jag i timtal och iaktog hur Rolf Lidberg målade sina naturtrogna blommor och fantasifulla troll. Här kom och gick stans konstnärer. Jag var den som kokade kaffe och lyssnade på alla möjliga och omöjliga historier. Jag var också assistent till en man, Bengt Nordin, som tryckte grafiska blad (serigrafier).

En dag när jag kommit in på konstskola fick jag en gåva jag aldrig glömmer och som jag använder ännu med glädje. Det var en blank, svart akvarellåda fylld med de finaste färger och en pensel av perfekta, handplockade mårdhår. Med dessa konstnärer i ryggen var det med lätta steg jag gick till skolan.

Dröm och verklighet i ett

Konsten att utrycka sig har följt en krokig stig men aldrig varit riktigt på avvägar. Äntligen är jag helt på rätt stig! Att leva sin dröm som konstnär, illustratör och designer gör var dag till en gåva.

Den nisch jag valt är att måla personliga släktträd. Både för att jag slälv är släktforskare och för att jag älskar att måla. Jag vill kombinera min förmåga att måla och tolka med dina alldeles egna önskemål. Jag vill göra konstverk som lever upp till de förväntningar du kan ha. 

Den teknik jag mestadels använder i mitt måleri är en kombination av tuschlavyr och akvarell. Det är ett arv av min mentor Rolf Lidberg men också med inspiration av andra mästare som Carl Larsson, Elsa Beskow och Ilon Wikland. Vid större målningar och på väggar använder jag akrylfärg som uttrycksmedel.

Anna Edin – konstnären bakom AsynjaArt

Som person ser jag mig själv som positiv, kreativ, social och orädd. Livet har hittills passerat genom två numera utflugna barn, familjeliv, resor världen över, kreativitet, socialt engagemang, byggnationer och inredning i gamla och nya hus, natur, trädgårdsanläggning och odling, katter och koi-karpar.

Drömmer att som äldre måla, sittandes på en soldränkt italiensk sluttning bland oliv- och apelsinträd, bland getter och åsnor med havet som utsikt och med barn och barnbarn på besök med min man vid min sida.

Handmålade och personliga släktträd att pryda din släktforskning med. Anna Edin/AsynjaArt nås också på 0703585363 asynjaart@gmail.com. Besök gärna AsynjaArt på Facebook www.facebook.se/asynjaart